traim in Rromania...


Nu, nu e nicio greseala. intentionat am scris cu doi de r... pentru ca traim intr-o tara dominata de rromi.. si.. e de kkt.. :| habar n-am de unde sa incep.. intrucat fenomenul nu cunoaste limite de varsta: de la putzoii de 15-16 ani care se cred corleone cu cutitul in fatza blocului, la pitzipoancele care se inzorzoneaza cu toate bilutele, margelele, paietele, floricelele, insignele, cerceii, pierce-urile si restul arsenalului,
pana la cocalarii consacrati care se scobesc in dos si se sterg de pielea bmw-ului combinat de peste granite cu scarbosenia de manea la maxim intr-un munte de coji de seminte. porneste in plm motorul ala si arunca-te intr-un rau broscar imputit... apropo.. nu critic genurile muzicale, dar Maneaua nu este un gen muzical! impins de necesitatea de a asocia fumului de narghilea o muzica arabeasca bune am parcurs niste playlisturi pe youtube in care am gasit 3 sferturi din manelele romanesti.. si mi-a parut foarte bine ca nu inteleg versurile in care jegosii se vaita de toate cele.. "Pai cum ar fi.. sa cant in piese dupa pizde ca sa va iau banii? "... bai.. nu sunt absurd, n-am ochelari de cal, cand te betzivesti si e un baieram prea crancen, nu moare nimeni daca pui o caterinca sa mai anime atmosfera.. dar.. nu la casti, nu la maxim la semafor, nu la vecinu de deasupra cand ti-e lumea mai draga. partea mai aiurea e ca incep sa simt o scarba si-o repulsie pentru brandurile pe care le promoveaza ciuturiii.. am incetat de mult sa mai beau jack, masina mea n-o sa fie seria 3 sau passat, si sper ca virgula de la piept sau cele 3 linii sa nu ma faca niciodata sa-mi fie rusine ca am ales o firma cunoscuta, pe care turcii au marit-o de enshpe ori si au facut-o fosforescenta si in toate felurile posibile ca atunci cand se duce marlanu' la discoteca sa poti sa-l recunosti din multime... "faina bluza naic wa.. da.. tenisi adibas? " mai are rost sa spun cum borasc de fericire cand vad ochelari
Danutz & Gabi? pentru cei care nu stiau.. empario armani face si sosete, puma o sa aiba mereu tenisi la moda, chiar daca matza de pe sireturi mai are aripi in plus, sau inca 2 picioare, iar apa de colonie poate fi oricand ultimu' hiugo boss, ca nu e nimeni sa stie toate sortimentele, deci.. de ce sa nu te afirmi? .. inca o data.. imi pare foarte rau pentru producatorii astia.. sunt baieti de succes, au pus calitatea mai presus de orice si au reusit sa se impuna, dar brandul le-a luat-o inainte si a inceput sa fie preluat de turcaletzi si chinezoi care le-au transformat de nu mai stii de la ce s-a plecat... nu boicotarea din partea noastra e solutia.. trebuie sa cautam sa cumparam brandul veritabil, e unica apreciere cinstita.
trecand de la o idee la alta ca pitzipoanca de la cocalar la cocalar.. presupun ca toata lumea a observat ce kkturi se promoveaza la tv.. si cum se emfatizeaza "tradati" sau "test de fidelitate" sau "dan diaconescu" in ciuda chestiilor de bun simt. daca stai o secunda sa te gandesti, baietii astia manipuleaza masele si le controleaza la nivel subliminal.. le au la degetul mic.. fie ca distrag atentia de la problemele adevarate si inventeaza rapiri in irak sau disparitii misterioase ( un tip s-a injunghiat de 10 ori in spate, apoi s-a dus in portbagajul masinii pe un pod de unde s-a aruncat in apa), fie promoveaza mascote cu un aparent succes, care devin imediat idolii pustilor prea slabi sa cunoasca inca si prea usor de influentat. viitorul tarii poate fi descris ca un lut moale.. usor de modelat, iar forma va persista indelung dupa aceea.. dar.. la consistenta slaba si viteza cu care se altereaza, poate fi usor asociat cu un kkt. nu, prieteni.. viitorul nu miroase-a iasomie :| daca noi, cei care putem, nu ne pastram capul pe umeri si nu incercam sa-i tragem pe ceilalti in sus, copiii nostri si copiii copiilor lor vor fi generatii semi-analfabete sau retardate. prezic cu oroare ziua in care "retardat" n-o sa mai fie o injuratura ci o realitate si o problema adevarata pe care la un moment dat am fi putut sa o combatem.
incerc astfel sa instig la protest.. sa instig la cultura.. nu cred ca trebuie sa ma ajunga cineva din urma, vreau sa mi-o luati toti inainte, vreau sa fiti mai buni ca mine, nu eu sunt reperul sau exemplul, dar vreau sa daram piedestalul pe care-si tine adrian acordeonul, vreau sa-i sparg dintii lui guta si sa cladim alte idealuri, nu falsi idoli care grohaie un lalait despre.. "valoare" :| ...probabil refulari de genul asta sunt foarte frecvente, si adesea inabusite de majoritatea devenita etalon, dar.. pionierii acestui protest nu se vor sacrifica si nu vor varsa sange. probabil o sa fim undeva in umbra.. si o sa chicotim de fiecare data cand un pigmeu se va face de ras, sau isi va trada educatia exceptionala. o sa fim acolo si cand taticu o sa ramana fara bani si pitzipoanca o sa-l paraseasca pe printzisor. o sa fim acolo si o sa aplaudam la scena deschisa orice gest de bun simt, orice bobarnac dat peste nasul cocalarimii, orice remarca sarcastica sau ironica prin care vreun talentat sau vreo invidiata vor fi pusi la colt. ...bai.. astia.. suntem peste tot.. si poate nu suntem mai multi.. dar avem alte arme.. deci.. cu ochii-n patru! >:)











Si totusi...
Posted on 01:48 by Dellon and filed under , , , , , , , , , , , , , , , | 4 Comments »

4 comentarii:

Anonim spunea... @ 10 martie 2009 la 10:48

Ai ales o tema de multe ori abordata. Pe mine nu ma mai mira nimic, m-am chinuit si eu o perioada sa inteleg si acuma ii las sa creada ca ei sunt destepti si eu sunt ala prost care nu intelege cum " se este viata". Singura solutie este sa-i ignori si sa-ti vezi de ale tale. Manelizarea este iminenta, vorba contemporanului..."traim in romania si asta ne ocupa tot timpul".
Cele bune.

Anonim spunea... @ 10 martie 2009 la 21:04

sunt constient ca aceste probleme nu vor disparea, cu toate instigarile,atacurile, majoritatea conteaza..si trist majoritatea se regaseste in articolul tau..mai mult sau mai putin...sunt doar curios cat de departe se va ajunge..om trai si om vedea..sau mai bine nu?! bafta

Anonim spunea... @ 11 martie 2009 la 21:13

Stii care e problema? NOI le dam nas :) Noi ii mediatizam atat, ii parodiem, ii aducem in fata, iar ei se simt bagati in seama si continua in aceeasi nota. Nu ii intereseaza faptul ca popularitatea lor e construita pe baza stupizeniei si ricolului. Cat timp sunt in centrul atentiei, specimenele de genu se vor inmulti puternic (ca iepurii :->) Daca i-am ignora, daca nu le-am mai dat atata importanta (vezi toate scenetele cu pitipoance si cocalari de la tv, vezi pitipoanca.ro, vezi cocalari.ro , etc etc) poate mai putini s-ar orienta spre moda asta de a fi coca/pitzi. Hai sa nu incercam sa ii "anihilam" bagandu-i si mai mult in seama, tinandu-i in centrul atentiei, hai sa ii ignoram si sa popularizam valoarea. Sa aducem in prim plan alte imagini, alte repere, dupa care cei mai mici sa se orienteze si pe care sa le urmeze. Ca daca toti postam pe bloguri/siteuri/mass-media numai poze cu cocalari si pitipoance, ei numai asta o sa vada si asta o sa devina. Hai sa scriem articole despre oameni destepti, hai sa facem emisiuni despre copii supradotati, hai sa promovam cultura.

Anonim spunea... @ 14 martie 2009 la 21:36

Un lucru ciudat mi so intamplat azi noapte. SI NU RADE, IO NU RAD. am visat tricoul ala. si scria numele meu. daca mai pui poze cu subliminale sa te manance puricii Lisei!

Trimiteți un comentariu

 
Clicky Web Analytics